Svar på kommentarer

Felica: Visst är bootsen snygga! Dock är priset inte lika lockande. Du hittar dem här för 2890:- .


Anonym:
Donner är en jätte bra skola. Verkligen. Glad att du är intresserad av dem. Men jag ska inte vara som alla andra och bara säga att den är bra för den är så mycket mer. Genom att bara säga att den är bra hjälper jag dig inte direkt i ditt val.
Varje lektion är ca 2 timmar lång. Vi har alltså ca 2 lektioner om dagen (finns vissa undantag)
Fördelen med detta är att man verkligen hinner komma in i ämnet. Det är inte bara som på grundskolan där man bara hann öppna boken innan man skulle stänga den igen. Självklart får vi raster under passet. Detta gör att du bara har vissa ämnen en gång i veckan. (Jag har t.ex bara franska på tisdagar)
Nackdelen med är att det ibland kan bli jäkligt lång tråkigt. (Ex. franskan!) 
Men eftersom du valt en linje du gillar har du också valt ämnen du gillar vilket gör att tiden oftast bara springer iväg.


Vi går 9.00-15.00. Varje onsdag är studiefri dag.
Tanken bakom "donner-onsdagen" är att man själv ska lägga upp sina studier. Skolan är öppen för att man ska kunna åka dit och plugga om man vill. Ganska ofta åker jag in till skolan och gör klart grupparbeten med klasskompisarna, men kanske lite senare. Ex, träffas klockan 12.
Ibland har jag inga skolarbeten och stannar hemma för att sova/ städa eller fixa med något annat.


Vi har inte speciellt mycket läxor, utan istället inlämningar.
På grundskolan hade man ju läxor hela tiden, ex glosor fredag-fredag. 
På donner har vi stora inlämningar mer sällan. Ex, i juridiken gjorde vi en inlämning/hemtenta på 9 sidor.
Fördelen är att man inte begöver stressa sönder varje vecka. Dessutom lär man sig mer om man har en tidsgräns på ca 1-2 veckor. (ibland mer)
Nackdelen är att lärarna ibland är lite för duktiga på att lägga allt samtidigt.
Har 2 hemtentor samt 2 arbeten som ska vara inne efter jul..
Lärarna lyssnar jätte mycket på eleverna och vi får ALLTID bestämma hur vi vill ha våran eximination. Vill vi inte ha prov så slipper vi, men då får vi komma överrens om ett annat sätt att visa lärarna att vi kan det vi ska kunna.


Man måste kunna ta ansvar.
Att ta ansvar gäller egentligen för hela gymnasiumet. Men på donner är det extra viktigt. Ex, donneronsdagen. Är man smart så planerar man sin tid så att man inte sitter med 2 inlämningar kvällen innan.
Lärarna förväntar sig också att man pluggar in det man inte kan/ har svårt för eller ta kontakt med läraren om man behöver hjälp.
Man måste hela tiden vara på tårna och visa vilja till att lära sig. Jätte viktigt att föra anteckningar på lektionen och komma på lektionen. Man missar jätte myckte annars.


Donnerandan
Det finns också någon vi kallar donnernandan. Det är egentligen inte svårare än att alla verkligen är super gulliga mot varandra.
Man behandlar varandra med respekt. Det är verkligen som att komma in till någons hem. I bamba lyssnar vi alltid på go musik och ibland släcker vi och har tända ljus på alla borden. Alla hejar på alla och man behöver verkligen inte vara rädd för 3orna. HAHA!

Hoppas att du fått en bra bild av donner. Tveka inte att höra av dig till mig om du undrar något mer.
Via min facebook, eller mail: [email protected].

Kommentarer
- säger:

Tack för ett solklart svar! Fick en superbra bild av Donner, och är redo för nästa öppet hus! Gud va bra att du inte bara svarade ´donner är bra.´ Utan att du verkligen förklarade, både för och nackdelar! Tack för vägledning och inspiration! Kram!

2011-12-19 | 21:31:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback